ATP Event Experts en Topsport hand in hand

Op 16 augustus 2011 mocht ATP Event Experts het keurmerk “topsport vriendelijke werkgever” in ontvangst nemen. En zoals de titel van deze blog al verklapt, is dit meer dan verdiend! Het keurmerk is een mooie erkenning voor een topsport-minded bedrijf die topsporters de kans biedt om een professionele carrière op te bouwen voor en naast hun topsport

 Zo maakt ATP Event Experts het voor mij als judoka mogelijk om de combinatie topsport, werk en studie te maken. Door twee dagen in de week te werken heb ik voor mijzelf de ideale combinatie gevonden om zowel op de werkvloer als op de judomat optimaal te presteren.

Judoleraar
Voordat ik deze mogelijkheid kreeg bij ATP Event Experts was ik werkzaam als judoleraar. Met veel plezier kijk ik terug op de tijd waarin ik jongere kinderen de basisbeginselen van het judo bijbracht, met de nadruk op: respect voor elkaar, samenwerken, omgaan met agressie en coördinatie. Ook al gaf ik met veel passie les, het is nooit mijn ambitie geweest om dit mijn leven lang te blijven doen. Per toeval hoorde ik  van andere sporters positieve geluiden over het project ‘goud op de werkvloer’. Een gezamenlijk initiatief van  NOC*NSF, Randstad en Sport & Zaken om Topsportend Nederland aan een baan op maat te helpen.

Topsportvriendelijk
Tijdens het eerste gesprek met Randstad heb ik aangegeven dat ik vastbesloten was om alvast een start te maken met een maatschappelijke carrière. Dit om het gevreesde ‘zwarte gat’ te ontlopen, waar velen sporters mee te maken krijgen na hun actieve sportcarrière. In mijn ogen een goed plan, maar uiteraard moest er wel een flexibel, topsportvriendelijk bedrijf gevonden worden waar de combinatie van werken en topsport gerealiseerd kon worden. Daarbij wilde ik opzoek naar werk dat aansluit op mijn HBO-studie Sportmarketing aan de Johan Cruijff University.

Binnen een aantal weken kreeg ik ATP Event Expert voorgelegd als passend bedrijf. Zij gaven aan open te staan voor een samenwerking met een topsporter. Bij het sollicitatiegesprek dat hier op volgde was er direct een wederzijdse klik. Zo ontstond er een mooie samenwerking en volgde er een flexibel contract voor zestien uur in de week.

Honderd procent
Nu, zeven maanden later en een contractverlenging rijker besef ik dat ik bevoorrecht ben met een baas als deze. Elke week ga ik met veel plezier naar mijn werk. Ik kan de eigenschappen die ik als topsporter bezit kwijt in mijn werk. Ook op de werkvloer wil ik er met veel passie voor de volle honderd procent voor gaan.

Samen met mijn leidinggevende plannen we ver van te voren diverse toernooien en trainingstages in. Op deze manier kan ik me volledig voorbereiden op de desbetreffende toernooien. Daarbij is een medaille voor mij ook een overwinning voor het bedrijf!

Biografie: Neal van de Kamer, 22 jaar twitter.com/nealvandekamer

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

About ATP Event Experts

ATP Event Experts houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van incentives, groepsreizen en -accommodatie, congressen, meetings, zakelijke evenementen en reizen naar sportevenementen. Wij doen dat voor zowel bedrijven, overheden als sportorganisaties. Voor veel opdrachtgevers zijn wij de nummer 1 preferred partner voor event management. Dit vanwege het commitment van onze creatieve event specialisten en de ruimte die ze van ons krijgen om de klant daar van te laten profiteren. Vanwege ons vermogen om buiten de kaders te denken en slimme event oplossingen te presenteren. En omdat we continu aantonen dat we de klant en zijn specifieke doelstellingen of uitdagingen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: