Een vooruitblik op het EK Voetbal 2012

Als reispartner van AZ heb ik samen met een collega begin oktober Kharkiv in Oekraïne bezocht. In eerste instantie natuurlijk om de werkzaamheden voor AZ in goede banen te leiden. Niet alleen voor het team, maar ook voor de meereizende businessclubleden.

 Alleen al gezien de uitslag was het een geslaagde reis. Een 1-1 uitslag bij een uitwedstrijd in de Europa League is, zeker gezien de wedstrijd, een prestatie waar AZ en aanhang tevreden mee kunnen zijn. Met een eerste plek, niet alleen in de eredivisie, maar nu ook in de poule van de Europa League, ziet de toekomst er veelbelovend uit!

Trots
Daarnaast was dit een goede gelegenheid om ons te verdiepen in de stad Kharkiv, mogelijk de speelstad van Oranje tijdens het EK 2012. Kharkiv is de tweede grootste stad van Oekraïne en staat bekend als een industriële plaats. Helaas zijn onze bevindingen niet anders: het is een grauwe stad, weinig leven op straat en weinig mooie culturele bezienswaardigheden. Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat deze stad weldegelijk een mooie geschiedenis kent, maar dit zul je alleen met behulp van een gids kunnen herkennen.

De bevolking van Kharkiv is in ieder geval helemaal klaar voor het EK 2012. De mensen praten vol lof over hun gastheerschap en ze zijn trots dat ze zulke grote aantallen toeristen mogen ontvangen.

Nieuwe accommodaties
Of de stad er qua accommodatie, dinerlocaties en logistiek klaar voor is, is de vraag. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het begaanbaar maken van wegen en het aankleden van de stad. Maar ook wordt er druk gebouwd aan nieuwe accommodaties, want de mogelijkheden moeten ernstig worden uitgebreid.

Het grote pluspunt van de stad: Kharkiv beschikt over het grootste plein van Europa: het Vrijheidsplein. Dé locatie om de enorme aanhang van Oranje een thuisbasis te geven!

Quirine Bordes – Client Services Manager bij ATP Event Experts

Advertenties

Tags: , , , , , , , , , ,

About ATP Event Experts

ATP Event Experts houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van incentives, groepsreizen en -accommodatie, congressen, meetings, zakelijke evenementen en reizen naar sportevenementen. Wij doen dat voor zowel bedrijven, overheden als sportorganisaties. Voor veel opdrachtgevers zijn wij de nummer 1 preferred partner voor event management. Dit vanwege het commitment van onze creatieve event specialisten en de ruimte die ze van ons krijgen om de klant daar van te laten profiteren. Vanwege ons vermogen om buiten de kaders te denken en slimme event oplossingen te presenteren. En omdat we continu aantonen dat we de klant en zijn specifieke doelstellingen of uitdagingen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: