Spanning voor de ING New York City Marathon

Zondag 30 oktober vertrekken mijn collega Marije de Lange en ik samen naar New York, waarbij we de maandag en dinsdag de laatste voorbereidingen treffen voor de aankomst van de groepen. Woensdag kwomen de eerste sporters aan, maar donderdag 3 november is pas echt de dag met de meeste aankomsten verspreid over verschillende vluchten en luchthavens.

Voor de aankomst van één vlucht laten we maar liefst zes bussen klaarstaan die iedereen naar zijn of haar hotel brengt. Kortom, een spannende lange dag, waarop we veel van de luchthavens zien, maar vooral belangrijk; waarbij iedereen goed is aankomt en in de kamers in de hotels incheckt.

Welkom in the Big Apple!
De dagen erna staan voor de lopers in het teken van de laatste voorbereidingen; de laatste trainingsloop in het Central Park, alvast een stuk van het finish gebied verkennen. Het ophalen van het startbewijs bij de EXPO, de mega marathonbeurs waar voeding, recente marathoninformatie en alle bekende merken van kleding te vinden zijn. Of een laatste behandeling van de fysiotherapeut om echt fit aan de marathon te beginnen. En natuurlijk tijd om te genieten van de enerverende stad: New York! Maar de lopers moesten oppassen, want iedere extra meter in de benen, is er eentje teveel. De krachten moeten gespaard blijven.

‘The’ day
In alle vroegte, 05.15 uur; de gespannen gezichten van de lopers staren je aan in de lobby van het hotel. Het is dé dag, waar ze nu al die maanden voor hebben getraind en ook uiteindelijk hun leefpatroon op hebben aangepast. Iedereen is dik en warm aangekleed, het is vroeg, maar de bussen staan al gereed en zelfs een aantal supporters zijn hun bed uitgekomen om de loper nogmaals succes te wensen. Nog even een laatste check: heb je genoeg kleding aan (het is namelijk nog lang wachten in het startgebied)? Heb je je startbewijs goed opgespeld?

Spanning alom! De bussen vertrekken om 05.30 uur, vroeg ja, maar dit is nodig, de Verrazano Bridge sluit namelijk al om 07.00 uur en het is anders niet meer mogelijk in het startgebied te komen.

Oranje ballonnen
Ook de ATP crew gaat meteen door. In alle vroegte vertrekken we naar de 1st Avenue waar de opbouw van het ATP supporterspunt kan beginnen. Inmiddels is het ‘ballonnenbedrijf’ gearriveerd en worden de eerste ballonnen opgeblazen en opgehangen. Vlaggen worden gemonteerd en er wordt vriendelijk naar meneer de agent gelachen. Alles uiteraard in oranje, zo chauvinistisch zijn op we een dag als deze.

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn en ook de overige ATP crewleden met de supporters uit de diverse hotels bereiken het supporterspunt. De ‘rolstoelers’ zijn net al op het parcours voorbij gekomen, vervolgens de politiemotoren, de vrouwenprofessionals en dan zijn wij aan de beurt. De spanning onder de supporters wordt voelbaar: komt ‘mijn’ loper er al aan? Hij of zij moet nu echt in de buurt zijn… Ze houden alles in de gaten, kijken op internet, krijgen sms-jes van het thuisfront die de loper weer volgt via internet. En ja hoor, het gejuich kan starten: oranje shirts, Nederlandse namen, KiKa op het shirt: alles wat herkenbaar is wordt door het hele vak aangemoedigd!!

Nadat de eerste supporters hun lopers langs hebben zien komen, steken ze snel door naar het Central Park om daar weer een glimp van hun loper te zien en hem of haar nog een hart onder de riem te steken voor de laatste kilometers. Het eind is in zicht…

Family Reunion
Vervolgens naar het Family Reunion-punt; een ontmoetingsplaats waar ATP met een grote beachvlag vanuit de verte te herkennen is. De supporters kunnen hier hun lopers opvangen en feliciteren.

Een mooi behaald resultaat, want bijna al onze lopers hebben de marathon uitgelopen. De spannende verhalen komen nu echt op gang. Onder het genot van een drankje en hapje vindt er een gezamenlijke borrel, ‘Fun after the Run’, plaats in het Radisson Martinique Hotel. Eindelijk mag de loper, na maandenlang geen alcoholische versnappering te hebben genuttigd, nu volop geniet van een lekker biertje!

Once in a lifetime…?
Een dag waar lopers maanden voor hebben getraind is nu ook ten einde gekomen. Met trots keren de lopers met uiteraard hun medaille om hun nek de komende dagen weer terug naar huis.

Was dit een ‘once in a lifetime ervaring’ of wordt er al aan een volgende keer gedacht? Wat zal er door hun gedachten heen gaan? Uiteraard hopen wij de lopers weer te mogen begroeten op een volgend evenement, waar ook wij ze wederom luidkeels zullen aanmoedigen.  Een fantastische reis is weer tot einde gekomen!

Miranda Dijkstra – Senior Project Manager ATP Event Experts (Foto’s: Roos de Haan).

Advertenties

Tags: , , , , ,

About ATP Event Experts

ATP Event Experts houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van incentives, groepsreizen en -accommodatie, congressen, meetings, zakelijke evenementen en reizen naar sportevenementen. Wij doen dat voor zowel bedrijven, overheden als sportorganisaties. Voor veel opdrachtgevers zijn wij de nummer 1 preferred partner voor event management. Dit vanwege het commitment van onze creatieve event specialisten en de ruimte die ze van ons krijgen om de klant daar van te laten profiteren. Vanwege ons vermogen om buiten de kaders te denken en slimme event oplossingen te presenteren. En omdat we continu aantonen dat we de klant en zijn specifieke doelstellingen of uitdagingen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: