Sochi: één grote bouwplaats

Sochi 2014, het lijkt ver weg maar dat is het niet. De kamers voor onze klanten zijn al aangevraagd en toegewezen door het organisatiecomité SOCHI 2014. Maar voordat dit gebeurt wil je wel graag weten wat je koopt.  En dat kan maar op één manier: er heen gaan. Ik ben er nu drie keer geweest en Sochi is heel anders dan Londen…

Niet zomaar
Sochi is een Russische stad waar ruim 400.000 mensen wonen. In het zuiden grenst het aan de Zwarte Zee en in het noorden aan het Kaukasusgebergte. Op 20 minuten rijden naar het oosten ligt Georgië en op 50 minuten vliegen naar het zuiden ligt Istanbul. Met andere woorden, een plek waar je niet zomaar eens naartoe gaat. Behalve dan natuurlijk in februari 2014!

Bouwplaats
Elke keer als ik er ben leer ik de stad beter kennen. Ik heb al tientallen hotels gezien, ook een aantal waaraan hard gebouwd wordt… Bouwen gebeurt in Sochi 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Hotels, appartementencomplexen, Olympische stadions, wegen, treinstations, treinbanen. De stad is één grote bouwplaats en elke keer als ik er ben zie ik nieuwe muren of hele nieuwe gebouwen staan.

Indrukwekkend ijsstadion
De wedstrijden zullen tijdens de Olympische Spelen in twee gebieden gehouden worden: het zogenaamde Coastal Cluster waar alle ‘ijssporten’ plaatsvinden en het Mountain Cluster waar alle ‘sneeuwsporten’ plaatsvinden. Omdat Nederland samengaat met schaatsen, concentreren wij ons voornamelijk op de Coastal Cluster. Pal aan de zwarte zee, net iets ten oosten van Sochi wordt op dit moment een geweldig Olympisch Park gebouwd (Coastal Cluster). Alle ijsstadions zullen op loopafstand van elkaar komen te liggen. Elke keer als ik er ben, zie ik de vooruitgang. Het ijshockeystadion ziet er al geweldig uit, aan DE Oval wordt ook heel hard gebouwd, net als aan de andere stadions. De laatste keer dat ik geweest ben, had ik de eer om in het Park rondgeleid te worden en het ijshockey stadion te bezichtigen. Indrukwekkend!

Het Rode Plein
Behalve naar hotels kijken, voeren we veel overleg met bijvoorbeeld de ambassade of het organisatiecomité SOCHI 2014. Daarvoor maken we dan een tussenstop in Moskou, een hele, hele grote stad met officieel 15 miljoen inwoners maar onofficieel veel meer. Het kantoor van SOCHI 2014 ligt vlakbij het Rode Plein. Dat zag ik nu voor het eerst in mijn leven en dat is heel bijzonder.

In februari ga ik weer, om te kijken hoe het er uitziet in Sochi in hetzelfde seizoen als de Spelen plaatsvinden. Ik houd jullie op de hoogte!

Majella Blok – Senior Project Manager ATP Event Experts

Advertenties

Tags: , , , , , , , ,

About ATP Event Experts

ATP Event Experts houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van incentives, groepsreizen en -accommodatie, congressen, meetings, zakelijke evenementen en reizen naar sportevenementen. Wij doen dat voor zowel bedrijven, overheden als sportorganisaties. Voor veel opdrachtgevers zijn wij de nummer 1 preferred partner voor event management. Dit vanwege het commitment van onze creatieve event specialisten en de ruimte die ze van ons krijgen om de klant daar van te laten profiteren. Vanwege ons vermogen om buiten de kaders te denken en slimme event oplossingen te presenteren. En omdat we continu aantonen dat we de klant en zijn specifieke doelstellingen of uitdagingen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: