Het jaar van de Chemie

UNESCO heeft 2011 verklaard tot ‘het jaar van de chemie’. ATP Event Experts mocht in samenwerking met de LiveHouse het grootste congres op het gebied van chemie ooit in Nederland gehouden organiseren onder de noemer Chains2011. Op 28, 29 en 30 november jongstleden waren in DeFabrique te Maarssen meer dan 1500 wetenschappers uit alle disciplines, universiteiten en bedrijfsleven bij elkaar om ideeën te delen en te netwerken.

Chemische touch
Via www.chains2011.nl konden geïnteresseerden zich aanmelden voor het 3-daagse congres. ATP Event Experts heeft de website ontwikkeld en gebouwd en het congreslogo ontworpen. Ook het volledige registratietraject is door ATP Event Experts verzorgd.

DeFabrique in Maarssen diende als locatie voor dit bijzondere congres. Dit is een voormalig fabrieksterrein dat is omgetoverd tot veelzijdige evenementenlocatie. Met ruimte voor 1500 personen was deze locatie ideaal voor dit congres. Een industriële sfeer met een chemische touch… Parkeren is prima geregeld en genoeg hotelaccommodaties in de buurt.

Snelle registratie
In de directe omgeving van DeFabrique heeft ATP Event Experts verschillende hotels gecontracteerd. Bij het registreren konden de gasten zelf aangeven in welk hotel ze graag wilden overnachten. Vervoer van de congreslocatie naar de hotels en terug werd ook verzorgd.

Het grootste gedeelte van de bezoekers kwam met het Openbaar Vervoer aan op NS station Maarssen. Daar stonden hosts klaar die de gasten naar de bussen begeleidden. Eenmaal bij DeFabrique aangekomen kon de jas worden opgehangen in de garderobe en ontvingen de gasten door het scannen van hun vooraf ontvangen e-ticket een badge inclusief plattegrond. De VIP’s ontvingen hun voorgeprinte badge bij de speciaal daarvoor ingerichte hospitalitydesk. De registratie verliep razend snel; Erg prettig voor de bezoekers, want die hebben niet in de rij hoeven staan!

App
Speciaal voor Chains2011 was een programma app ontwikkeld. Door het downloaden van deze app konden gasten met hun smartphone alle ins en outs van het programma bekijken. Naast het plenaire gedeelte was er een groot aantal parallelle sessies. Ook de poster sessies waren erg populair. Meer dan 400 posterpresentaties hebben er maar liefst plaatsgevonden!

Dinsdagavond is de dag afgesloten met een spetterend optreden van De Coronas. Deze bekende rock ‘n roll theater band heeft meer dan 5000 nummers in het repertoire en ze spelen veel verzoekjes. Terwijl ze toch op heel wat festivals hebben gestaan zeiden ze dat ze zo’n enthousiast publiek nog niet vaker hadden meegemaakt!

Woensdagmiddag kwam er alweer een einde aan Chains2011. Binnen 20 minuten waren alle deelnemers met de bus afgezet op het station en was de locatie leeg. Wij kijken samen met de klant terug op een zeer succesvol georganiseerd congres! Hopelijk in de toekomst nog een keer…

Joanna Nabarro –Project Manager ATP Event Experts

Foto’s: NWO-CEW, Sascha Schalkwijk

Advertenties

About ATP Event Experts

ATP Event Experts houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van incentives, groepsreizen en -accommodatie, congressen, meetings, zakelijke evenementen en reizen naar sportevenementen. Wij doen dat voor zowel bedrijven, overheden als sportorganisaties. Voor veel opdrachtgevers zijn wij de nummer 1 preferred partner voor event management. Dit vanwege het commitment van onze creatieve event specialisten en de ruimte die ze van ons krijgen om de klant daar van te laten profiteren. Vanwege ons vermogen om buiten de kaders te denken en slimme event oplossingen te presenteren. En omdat we continu aantonen dat we de klant en zijn specifieke doelstellingen of uitdagingen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: