Congres loopt storm

ATPI Conferences & Meetings begon ruim vier maanden geleden met de voorbereidingen van het congres ‘Kansen voor Werk bij Multiproblematiek’. Hierbij waren wij verantwoordelijk voor de gehele organisatie: van locatie tot techniek en van registratie tot de performance van een stand-up musician. Ik zelf heb de registratie op me genomen; een leuke uitdaging voor ruim 400 deelnemers.

Voorbereiding

Het congres was een initiatief van het ministerie van SZW in samenwerking met het ministerie van BZK. Centraal stond de vraag hoe gemeenten zo effectief mogelijk burgers kunnen ondersteunen op het gebied van werk, inkomen, zorg, welzijn en onderwijs. De registratie voor het congres liep storm. We hebben zelfs mensen moeten teleurstellen omdat het maximum aantal deelnemers al snel was bereikt.

Workshops helemaal vol

Het NBC in Nieuwegein opende om 10.00 uur haar deuren voor ruim 400 deelnemers. Samen met vier hostesses hebben we alle deelnemers geregistreerd en zoals altijd waren er ook mensen die zich niet hadden aangemeld. De workshops waren helemaal vol, waardoor we deze deelnemers alleen hebben kunnen registreren voor het plenaire gedeelte in de ochtend en de kennismarkt. Op deze kennismarkt kon iedereen bij binnenkomst zich laten inspireren. Er stonden tien stands van verschillende organisaties waar de deelnemers nieuwe inzichten konden opdoen. Maar vooral natuurlijk een uitgelezen moment om met collega-professionals te sparren en te netwerken. Zeker een vruchtbare toevoeging op de dag.

Logistieke uitdaging

Tijdens het middagprogramma waren er, verdeeld over twee deelsessies, tien workshops rondom het thema ‘Kansen voor Werk bij Multiproblematiek’. De deelnemers konden zich van tevoren inschrijven voor de twee workshops waar ze aan wilden deelnemen. Voor ons was het een logistieke uitdaging om alle gasten na de heerlijke lunch richting de workshopzalen te verwijzen. Mede doordat wij de hostesses op strategische plekken in het gebouw hadden neergezet, werd dit in goede banen geleid. Ook de kennismarkt werd zeker tijdens de lunch maar ook gedurende het middagprogramma goed bezocht.

Beschouwende song op maat

Erg leuk was het optreden van stand-up musician Bart Kiers als afsluiting van een intensieve dag. Hij trad op voor alle deelnemers die zich na de workshops weer hadden verzameld in de Grand Hall. Kiers verzorgde een beschouwende song op maat; op geheel eigen wijze passeerden het gehele congres – dus ook de speeches en workshops – in zijn lied de revue. Erg leuk natuurlijk, ook tijdens de borrel werd hier nog veel over nagepraat en gelachen!

Emma den Ouden – Assistent Project Manager

Advertenties

Tags: , , , , , , , , ,

About ATP Event Experts

ATP Event Experts houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van incentives, groepsreizen en -accommodatie, congressen, meetings, zakelijke evenementen en reizen naar sportevenementen. Wij doen dat voor zowel bedrijven, overheden als sportorganisaties. Voor veel opdrachtgevers zijn wij de nummer 1 preferred partner voor event management. Dit vanwege het commitment van onze creatieve event specialisten en de ruimte die ze van ons krijgen om de klant daar van te laten profiteren. Vanwege ons vermogen om buiten de kaders te denken en slimme event oplossingen te presenteren. En omdat we continu aantonen dat we de klant en zijn specifieke doelstellingen of uitdagingen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: